Anyajegy eltávolítás

Anyajegy eltávolítás

A közönséges anyajegyek a hétköznapi ember számára nem különíthetők el az úgynevezett atípusos anyajegyektől, akár a már kialakult bőrráktól – a melanomától, ezért fontos hogy minden bőrelváltozást rendszeresen, szakember által ellenőriztessünk.

Szinte minden embernek van legalább néhány anyajegy a bőrén. A közönséges anyajegyek gyermekkorban vagy serdülőkorban alakulnak ki. Megjelenésük különböző lehet. Előfordulhatnak bőrszínű, halványbarna, sötét, lapos vagy akár előemelkedő formában is.

Méretük változó, leggyakrabban 2-5 mm-es nagyságúak.

 

Eltávolításuk..

 

A valódi anyajegyek szabályos eltávolítása kisműtéti úton történik, mely helyi érzéstelenítésben történő kimetszést jelent, így az elváltozás teljes egészében eltávolításra kerül.  Más egyéb technikák esetében ( pl. lézerezés, égetés) esetén a bőrben maradt anyajegy maradványokból, pigmentsejtekből akár nehezen felismerhető bőrdaganatok is kialakulhatnak.

A beavatkozás érzéstelenítést követően teljesen fájdalmatlan. A sebvonalakat varratokkal egyesítjük. Varratszedés a műtétet követően 1-3 héttel történik az elváltozás méretétől és elhelyezkedésétől függően. Minden esetben szövettani vizsgálatot is végzünk melynek az eredményét már varratszedéskor kézhez veheti.

Bejelentkezés: +36309289278
SZEGED Kálvária sgt. 51.
T 06 30 928 927 8 I E info@dermapraxis.hu
© www.dermapraxis.hu